Diari del cap de llista Fran Moreno 09/05/2015

Avui he anat a veure i escoltar la proposta de Barcelona en Comú al districte de Nous Barris, Barcelona. M’ha fet molta il·lusió, ja que vaig estudiar a la Escola Deià, i molts moments de lleure de la meva gran afició, el manga, els he passat al Casal de Joves de La Guineueta. Ada Colau i Pablo Iglesias m’han fet emocionar, veure la plaça plena i la gent contenta pensant i somiant plegats en una Barcelona social m’ha donat moltes energies per seguir treballant en Fem Poble.

Si, per a mi gent com Ada Colau, Pablo Iglesias, Joan Coscubiela, gent desapareguda com José Antonio Labordeta, gent que des de la esquerra, ha sabut denunciar i reivindicar els drets socials, són el meu model a seguir.

Al tornar a Les Roquetes, he estat treballant la feina de la universitat i desprès he anat a buscar el material per a l’acte que farem demà a Ribes, a les 12h, davant de Can Torreta.

day_02_002

No puc anar a dormir, sense dir que, després de la feina, dels recursos invertits sense finançament de bancs ni caixes, sinó amb la col·laboració de veïns i veines, de la il·lusió compartida dels dissenyadors, pintors i voluntaris que van col·locar els cartells de Fem Poble, la majoria han sigut tapats.

¿I qui ha tapat els nostres cartells? Si alguna cosa ha caracteritzat Fem Poble és el respecte pels cartells, hem arribat a tallar o doblegar els nostres per a poder aprofitar espais buits, podeu veure-ho a la foto de Can Puig que adjunto.

Han sigut els partits polítics amb maquinària estatal. Tant PP com ICV-MES han col·locat cartells a sobre. Els és totalment igual que veïns del poble vulguin participar a la política, em tingut que pidolar espais per a poder col·locar cartells als fanals, i a sobre, un dels llocs on podem posar, les cartelleres públiques, ens el boicotegen, i no només a nosaltres, boicotegen a la democràcia, al dret a que tothom pugui expressar-se democràticament.

Puc esperar-me, de partits com el PP, que han demostrat un menyspreu total pels drets socials que facin aquestes actuacions tan poc democràtiques. Ells tenen una maquinària nacional de partit, no els hi costa res tornar a posar cartells a sobre, però nosaltres volem fer una campanya sensata, no malbaratar els diners que amb tanta bona fe ens han donat els veïns i veïnes que han dipositat la confiança en nosaltres.

day_02_001

M’ha sobtat, trobar la quadrilla Més Iniciativa tapant cartells nostres davant meu, a la plaça Llobregat. Això és un partit d’esquerres renovat? Un partit que, sense vergonya, tapa la feina dels altres, fins i tot quan són gent humil, aquella que en teoria busquen defensar? D’aixó nosaltres en diem hipocresia.

No, no veuràs un cartell de Fem Poble sobre del de cap formació política. No jugarem a aquest joc. Podeu tapar els nostres cartells, però no podreu evitar que la gent sàpiga que ens presentem a les Eleccions Municipals a Sant Pere de Ribes.

Fran Moreno Segura
Cap de llista de Fem Poble