Demà dia 8 de maig comença la campanya electoral. Hem Fet un video per denunciar l’injust tracte dels partits del consistori municipal de Sant Pere de Ribes ver la nostra proposta veïnal.

De 810 fanals destinats a propoganda electoral ens han cedit 2 i a més a escollir entre la rotonda del Bel-Air o qualsevol urbanització.

Indignant però no ens rendim, de la nostra feblesa en treurem la nostra fortalesa, per això necessitem del vostre suport, que ens doneu material reciclat i ens cediu els vostres balcons i finestres per donar a conèixer el nostre lema: “De la il·lusió a l’acció”.

 

Hem el·laborat també una gràfica comparativa vers els vots que van treure els partits dels consistori i la propaganda que tindràn d’espais públics al carrer. A més, ho hem comparat amb el cas molt més equitatiu de Vilanova i la Geltrú. Pretenem demostrar com no tenen arguments reals per la repartició a la que han arribat.
Captura de pantalla 2015-05-07 a la(s) 18.19.27

En la gràfica podem veure clarament com no coincideix el percentatge d’espais oferts amb el nombre de vots que es van obtenir a les eleccions del 2011. A ERC, per exemple, li correspondrien la meitat menys dels espais que se li han assignat, i a Fem Poble li correspondrien quasi el doble més d’espais.  A més, s’ha d’afegir que aquest 0,398{b5a91a9385eceafe61ab01e2bf32cd5aff618820bdc187d1c2ed42b21157a0e9} d’altres vots que ens adjudiquen pertanyen al partit UCE (Unificación Comunista de España), que va obtindre 39 vots. UCE no sols no té a veure amb Fem Poble, sinó que els 39 vots que va rebre disten molt de les 580 firmes validades que vam obtenir per avalar la nostra candidatura. Les dades de les eleccions de 2011 es poden obtindre aquí.
Captura de pantalla 2015-05-07 a la(s) 18.19.18

En la gràfica de dalt veiem com, malgrat entre Ribes i Les Roquetes hi ha aproximadament la mateixa població, a Les Roquetes quasi es destinen la meitat dels espais.

 

Captura de pantalla 2015-05-07 a la(s) 18.19.35

 

A Vilanova i la Geltrú, sense anar més lluny, també noves formacions políques tenen l’opció d’entrar a govern. El repartiment d’espais ha sigut, en canvi, molt diferent al nostre. A la capital de comarca s’han repartit els espais de manera equitativa, independentment dels vots de les formacions a 2011. Així, les formacions que podrien tenir més dificultats per donar-se a conèixer per no haber estat abans en el govern com ERC, C’S, SOM VNG i GANEMOS, tenen un tracte igualitari en la oportunitat de fer propaganda en espais electorals.

 

Finalment, després de varies visites a l’Ajuntament i a la Junta Electoral de Zona, l’últim dia abans de l’inici de campanya vam ser atesos per l’alcalde  per tal de resoldre el problema.  Com que no es pot desaprovar el que s’ha acordat a la Junta de portaveus, desde CIU-VIA ens cedeixen com a solució el 5’2{b5a91a9385eceafe61ab01e2bf32cd5aff618820bdc187d1c2ed42b21157a0e9} dels seus espais (10 fanals) i ens conviden a demanar als altres cap de llista que facin el mateix.