El ple va a tornar a ser telemàtic encara que a Vilanova, Sitges i Vilafranca ja són presencials

També s’aprova la moció sobre el tractament de les entitats bancàries a la gent gran i el govern vulnera el seu compromís públic i adjudica a Endesa el subministrament elèctric.

Fem Poble – En Comú Podem va presentar dues mocions al ple municipal ordinari de Sant Pere de Ribes de febrer. La primera en nom de Iai@flautes Garraf i de la Unitat Pensionista del Baix Penedès sobre el tractament de les entitats bancàries a la gent gran, la moció va ser aprovada per unanimitat i entre les demandes destaquem les següents:

  • Cal que l’ajuntament comuniqui als bancs, per conducte oficial, el text de la moció, si resulta aprovada…
  • És important que l’administració, a tots nivells, sàpiga diferenciar els bancs i tractar-hi segons la disposició que mostrin per atendre adequadament els seus clients que necessitin una dedicació especial, tinguin l’edat que tinguin. (A Mora la Nova, l’ajuntament ha retirat tots els seus comptes del BBVA perquè no tracta adequadament els seus ciutadans).
  • Que els bancs rebin un tracte diferent, quant a taxes municipals d’ocupació de la via pública, segons quina sigui la seva atenció personalitzada en aquelles situacions i casos que ho requereixin.

Fem Poble – En Comú Podem va recordar que el passat gener del 2021 es va aprovar també una moció en aquest sentit al ple de Sant Pere de Ribes, però que el govern del PSC va incomplir els seus compromisos com el d’adreçar-se a les entitats bancàries locals.

El grup també va presentar una moció per a crear espais intergeneracionals entre centres de dia, llars d’infants i/o centres educatius de Sant Pere de Ribes, una altra iniciativa que va ser aprovada per unanimitat i que té per objectiu rebutjar l’estereotip segons el qual la persona gran és una càrrega per a la societat que viu aïllada d’aquesta. Les persones grans no han de ser només respectades per la seva contribució mitjançant unes pensions que han de dignificar les seves condicions de vida i recompensar les contribucions en la seguretat social en el passat, sinó que se les ha de reconèixer per la seva aportació com a ciutadans grans, amb experiència, actius dins l’àmbit familiar i en la vida comunitària. El grup també va registrar aquesta proposta com a esmena per a una proposta de resolució del PSC al Parlament en relació amb la necessària reclamació de places públiques al centre de dia de Les Roquetes. Des de Fem Poble- En Comú Podem consideren que aquesta iniciativa la podríem tirar endavant com un projecte pilot que encaixa molt amb la filosofia de vila pionera els serveis sociosanitaris que tenim com a grup municipal i que encaixa amb projectes que ja hem discutit com l’organisme municipal de serveis socials, l’ampliació sociosanitària de Can Jove o el projecte Never Alone.

Per altre banda, el govern va aprovar la licitació i plecs del nou contracte de neteja viària per 6,5 Milions d’euros a 8 anys, sense haver ni tan sols debatut la possibilitat de remunicipalitzar el servei, fet que ens impedirà liderar avenços socials que s’estan reclamant. Fem Poble – En Comú Podem també va recordar la manca de criteris socials en uns plecs que prioritzen, com sempre l’oferta econòmica.

El govern també va aprovar l’adhesió al contracte derivat de l’acord marc de subministrament d’energia elèctrica a l’empresa Endesa Energia. Fem Poble – En Comú Podem va denunciar l’incompliment del Pla de treball del govern per obrir els plecs a cooperatives verdes, per tal de continuar amb l’oligopoli elèctric tal com es van comprometre en ple municipal a l’inici de la legislatura.

Per últim, entre d’altres, Fem Poble – En Comú Podem van registrar les següents preguntes: 

  1. Vam preguntar sobre la situació de la urbanització Mas Parés de Dalt i quin era el paper de l’Ajuntament en aquesta per ajudar a solucionar la situació energèticament precaria que tenen. Sense connexió regular de llum, aigua ni fibra. Hi ha cap pla per avançar en en el futur en la recepció de la zona?
  1. També per l’atenció del servei de psicologia al CAP, doncs ens trobem que veïnes ens ha comunicat que han tingut 8 mesos d’espera per tenir la primera cita. I la segona al cap de 3 mesos i mig després. Què passa amb la Salut mental ?
  1. I sobre si és cert que està sent molt difícil trobar i mantenir el professorat per als cursos de cuina i afectivitat sexual per a gent amb diversitat intel·lectual. Segons ens informen és degut al fet que a aquests professors pràcticament no els hi surt a compte la remuneració per a poder pagar la quota autònoms. Quin és el pla del govern per a garantir el futur d’aquest projecte?