El ple va ser presencial i es va celebrar a la sala polivalent de la Casa de la Vila a Ribes

El ple de Sant Pere de Ribes aprova una moció per a estudiar la readaptació del Mercat de la Sínia al voltant del Km. O. Es va donar compte també de la interposició d’un conscienciós administratiu per part de l’interventor municipal i de l’aprovació de la reducció de tarifes de l’Espai Blau.

El ple municipal de Sant Pere de Ribes del 22 de març va destacar per l’aprovació de vuit extrajudicials de crèdit, que demostren les dificultats que està tenint l’Ajuntament per executar de forma correcta la funció d’intervenció dels comptes locals. De fet, es va donar compte del contenciós administratiu interposat per l’interventor municipal contra l’acord de pressupostos, posant en evidència el conflicte de l’Ajuntament vers el funcionari amb habilitació nacional. Per altre banda, es van aprovar les noves tarifes al complex esportiu Espai Blau i actualitzar les modificacions a l’ordenança general reguladora dels preus públics. La regidora Graciela Haydeé Falconi de Fem Poble – En Comú Podem va destacar: “Esperem que la empresa faci els bonus i diferents descomptes per tal de minvar el preu final que haurà de pagar els socis i usuaris així com resoldre el tema de la viabilitat econòmica de l’equipament.” 

En l’apartat de mocions destaquem la moció que va presentar Fem Poble – En Comú Podem demanant l’estudi de la readaptació i millora del Mercat Municipal de la Sínia al voltant de l’economia del KM. 0, la moció arriba a raó de la decisió del supermercat de marxar del municipi a finals d’any i deixar així l’espai de la primera planta del mercat municipal lliure. Encara que el coneixement d’aquesta informació va ser negada de forma pública pel govern és un secret a veus i per a Fem poble l’important és posar fill a l’agulla a buscar solucions.  Per a Fem Poble – En Comú Podem, és obvi que el model no està funcionant si l’actual beneficiari de de la concessió la deixa trenta anys abans del previst. Aquest equipament que havia de suposar d’un gran impuls econòmic pel municipi, i concretament per Les Roquetes. A més, per a Graciela Haydeé Falconi, regidora de la formació: “Des d’un bon principi no es van explorar totes les possibilitats de l’equipament com el desenvolupament de plans d’acció de dinamització i promoció, així com la utilització dels seus espais polivalents per a la dinamització i promoció del mercat (com fires, concursos, campanyes, promocions, jornades, demostracions gastronòmiques, culturals, social, de responsabilitat social, salut…). Aquest fet va desembocar en una dependència excessiva del Mercadona i d’una rellevància excessiva en el trànsit d’usuaris de l’equipament.

​Finalment, al punt de precs i preguntes, Fem Poble – En Comú entre d’altres va posar sobre la taula les dificultats per veure i seguir els partits per la manca de grades al pavelló esportiu de Ribes, també el fet que darrerament no hi ha farmàcia de guàrdia en cap de setmana en un dels dos nuclis, i també van alertar sobre la desinformació d’horaris de l’empresa Plana a les usuàries del trajecte cap a Barcelona.