Article AQUÍ

Segons ha explicat en roda de premsa, Fem Poble – En Comú Podem ha indicat que el passat 18 d’abril el nostre grup va identificar un bloc de pisos sencer, d’obra nova que es trobava en subhasta per “procedimiento judicial en via de apremio”. És a dir, per impagaments amb l’administració pública, valorat en total de 3 milions d’euros. El bloc en subhasta compta amb 15 habitatges de 70m2, dos dúplexs de 100m2 i 17 places d’aparcament. Segons ha explicat el grup, el procediment de subhasta finalitza el 2 de maig i sabem que en altres subhastes similars al nostre municipi s’ha aconseguit per un 30%-50% del valor de mercat. 

La regidora de la formació, Graciela Haydeé Falconi ha declarat: “Atès de l’oportunitat extraordinària que suposa per ampliar el parc d’habitatge públic significativament d’una tacada amb habitatges nous i en bon estat, i que l’Ajuntament compta del dret de tanteig i retracte per aquests procediments, des de Fem Poble – En Comú Podem vam demanar que s’incorpori una partida al pla de reactivació per poder incorporar per aquesta via aquest bloc”. Segons ha explicat la formació, la proposta que va ser rebutjada en el procés de negociacions. Des de Fem Poble – En Comú Podem denuncien que això demostra que el govern no està disposat a fer tot el possible, ni aprofitar totes les oportunitats per a garantir l’accés a l’habitatge al nostre municipi. Això amb un altre escenari polític s’hauría pogut negociar-ho, però es fa evident que d’ençà que el govern del PSC governa en majoria absoluta fan i desfan sense donar explicacions a ningú.

La regidora ha concretat que el bloc està ubicat a l’avinguda Mas d’en Serra a Les Roquetes i conté tant habitatges amb llogateres (que se’ls hauria de respectar els actuals contractes i passar a cobrar per l’administració), com habitatges buits que podrien passar directament al parc d’habitatges públic municipal. Des de Fem Poble consideren que les diferents tipologies d’habitatges són una oportunitat per donar cabuda a projectes socials que ho han sol·licitat. En aquest sentit, els dúplexs serien idonis pels projectes per a treballar l’autonomia amb persones amb diversitat intel·lectual. Per al grup per tant, És una oportunitat que tornem a insistir que no es pot desaprofitar.

Per últim, han recordat que han votat en contra del Pla de Reactivació per la negativa del govern d’Abigail Garrido de complir amb la seva paraula i amb els projectes acordats. 

Fem Poble – En Comú Podem ha reivindicat que el grup ha vingut reclamant iniciatives com la Llar d’infants a Les Roquetes des de 2017, que davant d’una clara necessitat demostrada pel nostre grup, però que el Govern no ha considerat una prioritat i no ha volgut incloure una partida. Així com la nefasta gestió de residus que s’ha patit al municipi i que ara l’Ajuntament ha d’invertir 1,25 milions en despeses, sense un canvi de model de gestió i sense voler debatre sobre diferents models, amb una prova pilot sense resultats i negant una inspecció a l’empresa concessionària, com han demanat molts cops. Recorden que portem 8 anys d’increment de la despesa en la gestió de residus i que els dos darrers anys el Govern ha pujat la taxa d’escombraries. 

De la mateixa manera denuncien que un projecte com la Plataforma de Serveis Socials, que han vingut recolzant i demanant, i que porta estancada des de fa 2 anys, ara el govern municipal la vol modificar unilateralment per reduir-la a una Oficina Única de la Gent Gran. També van expressar la necessitat de remunicipalitzar diversos serveis, com el Servei d’atenció domiciliària, i que de nou el Govern s’ha negat a debatre-ho. Així com diverses propostes d’ajuts per potenciar la cultura als establiments de restauració, que s’han quedat en un calaix.  Igualment han demanat major inversió en l’atenció a les persones, però, segons indiquen, el govern a un any de les eleccions, sembla que prioritza l’arranjament de carrers i el canvi de mobiliari urbà.

Per a Graciela Haydeé Falconi: “El govern treballa de manera opaca, desfà els acords i canvia els projectes sense avisar,  deixa les coses a mitges, no té un full de ruta clar, improvisa i deixa les coses per a darrera hora, sense calendaritzar els projectes.”  És a dir, que sense voler debatre models de gestió de qualsevol mena, perpetuant aquest problema estructural que han generat en aquesta legislatura. I sobretot, sense voler escoltar els advertiments que s’han fet des de l’oposició.

És per això que la reprsentant de Fem Poble – En Comú Podem diu que: “ja vam alertar el PSC el passat novembre dels incompliments i la deriva del Govern davant la gestió de l’Ajuntament. No podem continuar tolerant aquest menysteniment al nostre treball. Per tots aquests motius, el nostre grup va votar en contra.”