D’esquerra a dreta: Cèlia Solà, Daniel Carabantes, Ariana Lina Castañeda, Graciela Haydée Falconi, Yolanda Pellicer, Alejandro Conde i el company Juan Lobo

Fem Poble – En Comú Podem ha presentat el resultat del procès de primàries per decidir els primers llocs de la llista de cara a les eleccions municipals.  La llista resultant representa el perfil municipalista, ciutadà i plural del projecte i també és resultat d’un procès de correcció cremallera de gènere i de representativitat territorial. 

A Daniel Carabantes l’acompanyen en els primers llocs de la llista la Investigadora predoctoral Cèlia Solà, l’actual regidora i treballadora social, Graciela Haydée Falconi, l’exportaveu i professional de la comunicació, Alejandro Conde, l’Enginyeria Agroambiental i del Paisatge, Yolanda Pellicer, i l’hostalera i repostera Ariana Lina Castañeda. 

En Daniel Carabantes ha incidit en que la marxa d’empreses a la Rambla del Garraf o la paralisi al Mercat de la Sínia demostren que el model de municipi d’aquest i els anteriors governs ha fracassat i ha convertit Ribes i Les Roquetes en pobles dormitoris, mantenint el municipi sempre amb una taxa d’atur superior a la mitjana de Catalunya i el que menys inversió per habitant fa de la comarca del Garraf. Per això, ha explicat que la proposta de Fem Poble es presenta en clau municipalista amb l’objectiu d’omplir de vida Ribes i Les Roquetes i proposant un nou model de municipi que en comptes de l’externalització de de serveis, la priorització de grans superfícies i els projectes als afores, avantposi a la gent i l’activitat social, cultural i econòmica al carrer i generant oportunitats de feina.  Per altra banda, la número 2, Cèlia Solà s’estrena com a candidata reivindincant la necessitat de millorar les condicions del municipi i contribuir en millorar l’aspecte educatiu i cultural per una educació i una cultura digna, inclusiva i de qualitat.

La formació presumeix de presentar una llista compromesa i anuncia que està treballant per presentar un programa de govern que canviï el model de municipi dormitori per un que avanci cap a un model que cuidi i doni vida als barris, amb una aposta decidida pel comerç local, l’augment del parc habitatge públic i un canvi urbanístic per fer de Ribes i Les Roquetes inclusius, amb pacificació de zones i la creació d’espais verds. Això només serà possible impulsant una transició ecològica socialment justa amb participació ciutadana i perspectiva de gènere. 

I han incidit “Ribes i Les Roquetes mereixen més”.  

Primers llocs de la llista confirmats

1. Daniel Carabantes Segura. Enginyer alimentari.

2. Cèlia Solà Rodríguez. Investigadora predoctoral de la UB.

3. Graciela Haydée Falconi Romero. Treballadora Social.

4. Alejandro Conde Poveda. Professional de la comunicació.

5. Yolanda Pellicer de la Torre. Enginyera Agroambiental i del Paisatge.

6. Ariana Lina Castañeda Frei. Hostalera i repostera. 

7. Irina Gimena Monreal Falconi. Tècnica en biologia molecular.

8. Alejandro Cabezas Giménez. Conserge. 

9. Pepe Cabello Castillo. Jubilat, activista social i cultural. 

10. Eudardo Baizan Casariego. Educador social en l’àmbit del Teatre.

11. M. Carmen Garvín Sánchez. Jubilada, activista animalista.

12. Juan Ramón Chias Juez. Jubilat, activista veïnal.