Fem Poble demana transparència al govern i proposa extingir el contracte de concessió amb el Mercadona per competència deslleial si es demostra que està posant pals a les rodes

La situació del Mercat de La Sínia és insostenible. Arran de la marxa del Mercadona han tancat quatre parades i les que es mantenen són a la corda fluixa. Fem Poble ja vam advertir d’aquesta situació des del març de l’any passat i malauradament el govern no ha fet res per pal·liar a temps les conseqüències. Ara ens trobem amb nous incompliments per part del govern i és que primer  van negar que marxessin i quan va arribar desembre i el tancament de la franquicia va ser efectiu, van dir que el nou substitut entraria al febrer. I posteriorment a la premsa van anunciar que estaven negociant amb un DIA i que aquest arribaria a l’abril…

En canvi, les darreres informacions ens indiquen que aquest operador sembla que ha trencat negociacions i que finalment no preveu establir-se al Mercat Municipal. Aquest fet ens demostra que ara mateix ens trobem en una situació greu i amb un govern sense un full de ruta clar per a posar-hi solució. En aquest sentit, hem de denunciar la manca de transparència del govern municipal, que després d’insistir i d’insistir el passat dimecres 15 de febrer va acceptar reunir-se amb l’oposició per parlar de la situació del Mercat. Però, es van negar a que hi participessin les unions de comerciants i els paradistes i es van limitar a recollir les propostes de l’oposició així com van amagar tota la informació eral sobre les negociacions. 

Cal dir que les actuals parades es poden mantenir gràcies a que han decidit fer servir els recursos de la seva gerència per estalviar-se el pagament de les mensualtitats. Però, aquesta mesura és temporal i no podrà aguantar gaire més. És per això que demanem al govern que sigui transparent i clar sobre els accions a dur a terme. Doncs, Les Roquetes necessita el servei públic del Mercat com un lloc on accedir a productes de primera necessitat i per altra banda, no es pot deixar als paradistes a la seva sort.

Finalment, i després d’haver presentat quinze propostes per a la rectivació i dinamització del Mercat, Fem Poble considerem que és vital tancar ja la substitució de l’empresa operadora del supermercat. I en aquest sentit reclamem tres línies d’actuació:

  • 1. Que el govern tingui una línia proactiva en la recerca i captació del nou supermercat operador.
  • 2. Que en el cas les actuals dimensions del mercat suposin un inconvenient, s’explori i es negocïi amb el concessionista d’una reducció de les actual superfície del supermercat per a fer la parada més atractiva. A la vegada, explorar ubicar en aquesta superficie nova restant una nova activitat que faci de reclam.
  • 3. Que en el cas que es detecti que el Mercadona està boicotejant o posant pals a les rodes per al traspàs d’aquesta parada degut al benefici que li suposa per a la promoció del seu nou supermercat al Parc d’Oci de Vilanova, es procedeixi a l’extinció del contracte de concessió en base al punt f) d’aquest per “infracció de la Llei de la competència deslleial i/o de la Llei de la defensa de la Competència” per abús de posició dominant.