– Quina és la vostra ideologia? Nosaltrem som un projecte veïnal amb una vocació únicament municipal. En el nostre programa treballem cuatre eixos:

Rescat Social Transparència, democràcia i participació Fem Poble, Activació econònomica i cultural del municipi. Espais públics, equipaments, medi ambient i movilitat.

Som un grup assembleari en el que participen gent de diferents sensibilitats polítiques però que coincidexen en que Sant Pere de Ribes necessita un canvi i una nova forma de fer, més democràtica i transparent.

– Sou de Podemos i EUiA? Aquest projecte és independent de qualsevol partit polític i de fet per això com a col·lectiu de veïns vam escollir la forma d’agrupació d’electors. El fet que ni Podemos ni EUiA es presenten a les eleccions municipals a Sant Pere de Ribes i que voluntaris actius d’aquests partits hi formin part ha donat lloc a confussions. Aquest és un projecte obert on participem molts independents i fins i tot gent fins ara desvinculada totalment de la política.

– Quina és la vostra posició sobre la indepèndencia de Catalunya? Som un projecte veïnal amb una vocació únicament municipal i per això no ens posicionarem en temes supramunicipals que vagin més enllà de la comarca. Tot i així, la nostra vocació es dur les decisions polítiques a la ciutadania, per tant, som favorables al dret a decidir-ho tot.

– Perquè us presenteu? Creiem que ha arribat el moment de que la ciutadania s’organitzi més enllà dels partits tradicionals i dels polítics professionals i les seves hipoteques. Creem que per a fer poble necessitem gent nova, implicada i compromessa amb els nostres quatre eixos de programa.

– Qui sou? Qui es presenta? Som un col·lectiu veïnal i assembleari que vam decidir fer unes primàries obertes a tota la ciutadania on van votar més de 170 persones. Ens representen les 24 persones que van guanyar les primàries. (Enllaç a la llista electoral)

– Què fareu? Hem estat treballant al carrer per a recollir les 500 firmes que necessitem per a presentar-nos com a AGRUPACIÓ D’ELECTORS FEM POBLE. Des del desembre de 2014 treballem en un programa electoral participatiu escrit entre tots i totes. (Enllaç a les propostes de programa)

– Teniu experiència política? Som un grup heteregoni en el qual hi ha gent vinculada al món cultural, moviments socials com els iaioflautes o la PAH, moviments estudiantils, exregidors, membres de partits polítics que no es presenten, professionals de l’empresa privada, gent a l’Atur, estudiants, sindicalistes, com també gent nova que vol començar a implicar-se més amb Sant Pere de Ribes i contruibuïr a revitalitzar-lo. Com podeu llegir, la nostra diversitat és la mateixa que trobareu entre els veïns del poble, intentem ser un grup representatiu de tots i totes.

– Amb quin partit estarieu disposats a pactar? A les nostres bases vam decidir que no serviriem com a clau de govern de cap partit polític. Hem nascut per guanyar les eleccions o per a fer política desde l’oposició. En cas de guanyar portarem a assemblea si realitzarem algun pacte de govern, en cas de no guanyar seguirem defensant el programa desde l’oposició. No estem aquí per barallar-nos amb ningú, entenem que la política s’ha de fer ple a ple i projecte per projecte. Creiem que els pactes de govern tancats en despatx no són la forma més transparent de fer política, que aquesta s’ha de fer a les sessions plenàries, on s’han d’assolir majories i no a la junta de govern.

– Teniu disciplina de vot? Els nostres representats han estat escollits en primàries obertes i tenen el compromís de treballar sempre d’acord amb el programa electoral de FEM POBLE. Dit això, de sorgir noves propostes no incloses al programa i pels quals els regidors no tenien compromís,aquestes seràn portades a l’assemblea de FEM POBLE però el regidor tendrà llibertat de vot. Això si, haurà de respondre sempre de la seves decisións a l’assemblea i aquesta sempre podrà revocar la confiança en els seus càrrecs electes.