CASA VILA_01

La reforma de la Casa de la Vila

Votarem a favor de la proposta del govern del PSC de traslladar la sala de plens a la nova sala polivalent de la Casa de la Vila i així mantenir el patrimoni de la sala històrica.

Nosaltres hem analitzat les diferents propostes que ens han arribat:

– La proposta de l’anterior govern de CIU-VIA i UM9-CUP

– La proposta del nou govern del PSC.

– Tres propostes d’ERC on es plantegen alternatives per mantenir el saló de plens a la sala històrica.

Analitzades totes les opcions creiem que la millor proposta és la de l’actual govern. D’una banda, a la sala històrica es mantindrà el mobiliari (cadires i la taula històrica) i les parets originals de principis del s. XX. Creiem que així es potencia que l’antic saló de plens és un element de patrimoni i interés turístic. S’ha de tenir en compte que, després de la reforma, aquesta sala serà un dels pocs espais que conservi l’interior original de l’edifici. Proposem a més noves alternatives d’ús a aquesta sala: juntes i comissions de govern, actes institucionals i actes culturals (exposicions, ponències, debats, etc).

D’altra banda, l’espai proposat pels plens és més gran, amb molt més aforament i amb la possiblitat d’obrir-lo directament al carrer per a actes més multitudinaris. Creiem que l’ubicació a peu de carrer apropa l’institució municipal a la ciutadania. A més, de tots els projectes analitzats aquest és l’únic que compleix amb totes les normatives d’aforament i mobilitat reduïda, a més de tenir una millor distribució pel públic, regidors i periodistes. Per tots aquests motius tècnics i funcionals creiem que la nova sala és la millor opció; i per motius simbòlics, històrics i patrimonials, mantenir la sala històrica és el nostre deure com veïns que estimem Sant Pere de Ribes.

Per finalitzar, volem indicar que estem satisfets de que, a proposta nostra, aquesta reforma es porti a debatre al ple municipal i no s’aprovi directament a junta de govern local.

CASA VILA_05 CASA VILA_04 CASA VILA_03

CASA VILA_05