El passat divendres 30 de setembre publicava Eix Diari “Vilanova suprimeix l’L3 i L4 del bus urbà, que substituirà amb una ampliació de la interurbana”. Aquesta ampliació del servei d’Autobusos Plana ve donada per la sentència del TSJC en la que es tomba l’acord entre l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i la companyia.
Ambdós agents havien arribat a un acord per la concessió de les línies L3 i L4 per part de Plana, després de que aquesta hagués denunciat el servei urbà de busos de l’Ajuntament, acord que ha sigut tombat pel TSJC.

mapa

mapa_03

mapa_2

Sense anunciar-ho a la pàgina web d’autobusos Plana, ni a les parades de Sant Pere de Ribes, ni als usuaris i usuàries, ni comunicar-ho a l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, s’ha modificat el recorregut del servei de bus interurbà Sitges-Vilanova Vilanova-Sitges.

Aquesta modificació es fruït d’un acord bilateral entre Autobusos Plana i Ajuntament de Vilanova, que no han tingut en compte els altres dos municipis implicats: Sitges i Sant Pere de Ribes.

La modificació allunya Ribes i Les Roquetes de la estació de la Renfe, ja que el nou recorregut deixa d’anar directe cap a l’estació, i recorrerà les rondes Europa, Iberica i Rambla Sant Jordi abans d’arribar-hi, tot doblant-ne el recorregut anterior.
També s’amplia el recorregut a partir de la parada de Pare Garí (antiga Pompeu Fabra/Mercat de Vilanova) fins a Fondo Somella, tot recorrent pràcticament en sentit Sitges-Vilanova l’antiga L3 urbana i en sentit Vilanova-Sitges l’antiga L4.

Alguns veïns i veïnes ja ens han fet arribar queixes per la manca d’informació i el nou recorregut. Dissabte 01/10/2016 el nou recorregut, que va sorprendre els passatjers, va vindre acompanyat per la negativa d’un conductor de deixar les persones que viatjaven a Les Roquetes a l’entrada com es fa habitualment quan hi ha actes programats (era el Correspurnes) generant un gran malestar.

També hem rebut queixes de retards de fins a 20 minuts segons algunes usuàries. Tot i que s’han guanyat parades en el recorregut, s’han perdut dues parades, les de la C-246 a l’alçada del pont de la riera, i la de davant dels pisos de la RENFE, cosa que tampoc ha estat ben rebuda.

Aprofitem per denunciar també el precari sistema de comunicació de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, després d’invertir 15mil euros en comunicació a xarxes socials es vergonyòs que la principal difusió d’aquest incident s’hagi fet des del facebook personal de l’alcaldessa on animava a compartir la seva publicació personal “per informar a tothom”.

Reiterem, una decisió presa a esquenes de els/les representants del nostre poble, a esquenes dels usuaris i usuàries no pot ser pas compartida pel nostre grup polític. Creiem que ha estat una decisió que s’ha pres massa ràpid i que calia consensuar i informar amb temps. Aquesta solució maltracta encara més l’accès a la mobilitat pública al nostre municipi on grans nuclis de població no hi tenen accès.

Aprofitem per demanar i insistir a l’alcaldessa Abigail Garrido i el govern del PSC de Sant Pere de Ribes que necessitem que l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes disposi d’una comunicació oficial directa amb els ciutadans i ciutadanes i això passa per, entre d’altres, obrir perfils oficials a les xarxes socials, com ha reivindicat més d’un cop Fem Poble.

Per a més informació sobre els canvis a Autobusos Plana Sitges – Vilanova, Vilanova – Sitges:

Comunicat de premsa de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes amb el llistat de parades:

http://www.santperederibes.cat/…/premsa-i-comunic…/noticies…

Infografia a Twitter feta per @revistalafona. Situació aproximada de recorregut i parades sentit Sitges – Vilanova
https://twitter.com/RevistaLaFona/status/782663321631817728

Infografia a Twitter feta per @revistalafona. Situació aproximada de recorregut i parades sentit Vilanova – Sitges
https://twitter.com/RevistaLaFona/status/782686552900206592