Col·loqui-vermut obert aquest diumenge a Rocamar

Fem Poble,  UM9-CUP i l’E.U. Rocamar presentaran al·legacions al projecte de l’Autòdrom Terramar.

Aquest dimecres a la tarda les organitzacions de Fem Poble i Unitat Municipal 9 – CUP, juntament amb l’Entitat Urbanística de Conservació de Rocamar han realitzat una roda de premsa per anunciar que presentaran al·legacions a la modificació del Pla General de l’àmbit de l’Autòdrom Terramar de Sant Pere de Ribes. També han anunciat la celebració d’un col·loqui vermut anomenat “Les ombres del nou projecte a l’autòdrom de Terramar” que es realitzarà el proper diumenge dia 17 de febrer a les 12 del migdia a l’auditori de la urbanització de Rocamar. En aquest col·loqui hi ham estat convidades persones de diferents organitzacions municipals a més de les tres convocants.

Alejandro Conde de Fem Poble per la seva banda ha reivindicat que “nosaltres defensem un model transparent, participatiu, mediambientalment sostenible i econòmicament just, al contrari del que es desgrana de la proposta que s’ha presentat amb una impresentable falta de documentació”.

Segons Fem Poble i UM9-CUP el projecte de l’Autòdrom Terramar Ambdues formacions han expressat que l’actual equip de govern ha intentat reduir al màxim la tramitació urbanística del projecte, vulnerant així el dret de participació ciutadana i impedint així el debat de la població sobre el futur del municipi.

A part d’aquestes raons de model de municipi i d’obscurantisme de la gestió del govern municipal, aquestes formacions també s’han mostrat contràries en aspectes concrets del projecte com: l’agressió ambiental sobre el territori, l’afectació de terrenys de protecció agrícola, el model turístic del projecte, la concentració de cavalls sense proposta de gestió dels residus, la petjada ecològica, la gestió privada del patrimoni històric del circuit de Terramar, entre d’altres. Es per tots aquests motius que animen a tota la població del municipi a presentar al·legacions al projecte durant el període d’informació pública que acaba el proper dijous 21 de febrer.