Encara que l’Ajuntament té quinze dies per recórrer la sentència, des de Fem Poble – En Comú Podem lamentem que la manca de diàleg i acord entre el govern i la unitat urbanística de Rocamar pugui portar a aquest escenari surrealista.

Fem Poble – En Comú Podem hem pogut analitzar la sentència Nº 109/2022 del jutjat del contenciós administratiu nº13 de Barcelona que resol que s’ha d’anul·lar l’acord de junta de govern local de Sant Pere de Ribes de mesures correctores d’inundabilitat de la unitat a Rocamar, al no ser ajustades aquestes a dret, ja que no es va seguir el procediment de jerarquia normativa que obligava que estigués contemplada la construcció del mur en el pla urbanístic general de Sant Pere de Ribes abans de fer-ne cap actuació. Les al·legacions de l’Ajuntament es basaven en l’interès públic de protecció vers el risc d’inundació justificant que els interessos ambientals urbanístics es troben garantits.

Des de Fem Poble – En Comú Podem, encara que el recorregut de la justícia no ha finalitzat i que l’Ajuntament té quinze dies per recórrer, volem recordar que en aquest mur s’han destinat exactament 558.132,76 €, tal com consta al dictamen del 113001 del 30 de novembre de 2021. Per tant, en l’hipotètic cas que finalment s’hagués d’enderrocar el mur, això ens portaria cap a una situació surrealista que comportaria un descrèdit terrible per part de la ciutadania i d’un malbaratament inexcusable de fons públics, a més per a una obra que no necessitava cap mena d’urgència per a executar-la.

És per això, que des de Fem Poble – En Comú Podem, amb respecte i a l’espera del que decideixin finalment els tribunals, lamentem que s’hagi arribat a un escenari com aquest. Trobem inexplicable que l’Ajuntament hagi de destinar recursos públics en defensar-se als jutjats per la incapacitat del seu govern d’arribar a acords amb les associacions de veïns. La situació de desconfiança per part dels veïns i veïnes de Rocamar, justificada per les accions unilaterals del govern ve ja de fa molt de temps. I és per això que demanem al govern de Sant Pere de Ribes que faci esforços d’una vegada en construir una via de diàleg que permeti poder acordar i prendre decisions en elements que són d’importància per a tota la ciutadania, com així són la seguretat de la riera, el manteniment i respecte al medi- ambient i la biodiversitat.

Noticia a La FURA AQUÍ