L’organització ha aprovat un Reglament de primàries (llegir AQUÍ) obertes que estableix el calendari i requisits de les persones candidates que vulguin liderar la candidatura de la formació així com els representants de la Mesa Electoral que vetllaran per la transparència i garanties democràtiques del procés. Aquests seran els responsables de comunicar l’evolució del procés i els resultats i lla formen l’Anna Pérez, l’Alejandro Conde, la Susana Frei, la Juani Tarrega i la Gertrudis Conde. 

Del 31 de maig al 10 de juny, qualsevol veïna o veí de Sant Pere de Ribes major de 16 anys que comparteixi l’ideari i els valors de la formació podrà presentar la seva candidatura a encapçalar la llista. Les persones candidates han d’indicar els motius perquè volen presentar-se a les eleccions, explicar el seu projecte i els elements característics de la seva candidatura i quina és la seva predisposició de temps i dedicació per a la precampanya i campanya electoral així com en el conjunt del mandat. Han insistit que “volem un concurs d’idees, gent amb entusiasme i compromís social disposada a fer un pas endavant transformar el poble i ajudar a les seves veïns i veïns”.

Per a Fem Poble, l’escenari que dibuixa la postpandèmia no sembla gens fàcil, s’han cronificat i distanciat les desigualtats i la disrupció tecnològica s’ha precipitat i modificat o suplantat molts llocs de treball. També la crisi derivada de l’augment dels costos de producció de l’energia i dels desabastaments planteja un escenari ple de dificultats per a les classes populars. És per això, que reivindiquen que cal una organització valenta, que amb alegria i que treballant per i amb el poble sàpiga donar resposta a necessitats de la ciutadania del conjunt del municipi, i tant Ribes com Les Roquetes, per accedir a un habitatge, tenir una feina digna, serveis públics de qualitat, un compromís amb la transició ecològica i defensi sense embuts les polítiques feministes i d’igualtat per a les dones. Per a la formació, la millor eina és una organització autènticament popular i radicalment democràtica, una eina que se la faci seva la gent perquè és seva i que aconsegueixi transformar el poble perquè actua de manera diferent a la resta: comptant plenament amb la gent treballant de baix cap a dalt. I es que conclouen “demostrem cada dia que és possible canviar les coses i que hi ha una forma diferent de fer política”. 

Document d’inscripció de candidatura

Tens fins el dia 10 de juny a les 22h per enviar AQUEST formulari escrit a encomu.fempoble@gmail.com

Bases

Pots llegir les bases i les garanties democràtiques del procés en AQUEST document.