Expliquen les cinc prioritats del seu programa per “omplir de vida Ribes i Les Roquetes” i manifesten que es necessari que “la pluralitat d’idees als carrers es vegi a les urnes”.

Fem Poble – En Comú Podem va celebrar el passat dissabte un acte a la plaça Sant Jordi de  Les Roquetes on van exposar els punts claus del seu programa electoral per omplir de vida Ribes i Les Roquetes. En aquest sentit, van tornar a reivindicar la necessitat d’avançar cap a un Sant Pere de Ribes que deixi enrere el “model fracassat de municipi dormitori” per un que generi oportunitats de feina i serveis públics de qualitat, garantint el dret a no haver de marxar del teu poble.  

El candidat de la formació, Daniel Carabantes, va alertar també de la importància que no es revalidi un govern de majoria absoluta per tal que “la pluralitat d’idees als carrers es vegi a les urnes” i perquè “ara més que mai necessitem governs plurals que sàpiguen escoltar, lluny de majories absolutes”. I és que segons Fem Poble, aquest mandat de majoria absoluta s’ha vist el pitjor PSC el que no vol escoltar i només imposa.  

Per altra banda, van explicar les cinc prioritats del seu programa, que consten de:

  1. Pla ambiciós per garantir el dret a l’habitatge tant a Ribes com a Les Roquetes amb un 15% d’habitatge assequible als dos nuclis i aplicant la regulació dels preus del lloguer i amb mesures com el recàrrec del 150% d’IBI a grans tenidors amb habitatges buits i la negociació amb l’Agència Catalana de l’Habitatge) de la compra compartida dels 27 pisos de pisos al municipi, propietat del fons voltor Blackstone i dels 56 habitatges i 46 solars propietats de la SAREB per a destinar-los a lloguer social i promoció d’habitatge assequible, i restringint les llicències per habitatges d’ús turístic.
  2. Impulsar una crida ciutadana per desenvolupar el projecte ‘Viles Passejables” per deixar de mirar “cap enfora i passar a mirar cap endins” i fer de Ribes i Les Roquetes uns pobles més verds, amables i segurs i dinamitzant el comerç local. 
  3. Pla de millora dels serveis públics i els equipaments. Dignificant les condicions laborals dels treballs feminitzats i precaritzats de cures, amb la remunicipalització del Servei d’Atenció Domiciliària o la gestió de les llars d’infants i amb l’ampliació de l’INS Montgròs a Ribes i la nova escola infantil a Les Roquetes.
  4. Desenvolupar un Pla de Transició Ecològica i millora de la gestió dels residus amb la implementació de comunitats energètiques locals als diversos nuclis i urbanitzacions mitjançant una empresa pública d’energia, Sant Pere de Ribes Energia, que comercilitzarà els excedents. A més, d’implementant un nou model de recollida de residus que vagi encaminat en tres direccions: reducció, reciclatge i reutilització. Així com aprovant en les primeres ordenances fiscals una fiscalitat que gravi qui més residus i deixalles genera i deixar enrere el model actual que  fa pagar més als petits i mitjans establiments que als grans. 
  5. Fomentar la participació ciutadana amb un reglament de consultes i facilitant la participació en els plens, així com posant en marxa els estudis de Ràdio Local adaptats a les noves comunicacions per poder emetre en streaming i enregistrar pòdcasts i que seria de formació per a joves aprenents del municipi.