Ahir vam portar al ple de la corporació la moció de suport al sistema SDDR que ja vam explicar anteriorment. Gertrudis Conde, regidora de Fem Poble, va fer l’exposició de la moció on va indicar algunes dades de la problemàtica a Sant Pere de Ribes de la gestió dels residus.

“podem veure que a Sant Pere de Ribes ens afecta moltíssim. De cara a l’any vinent, es preveu una partida en matèria de Residus de 2.386.378,04€. Aquest any la partida era de 2.270.952,62€ i l’any passat 2.195.049,23€ euros. Cada any va en augment i la taxa específica d’escombraries que paguen els ciutadans no assumeix el cost total del servei.

Els esforços en els últims anys s’han centrat principalment en la millora tecnològica de la recollida i el tractament dels residus a nivell estatal. I a Sant Pere de Ribes ho hem pogut comprobar, ara amb el sistema Easy, que en el fons és un camió amb un sistema d’enganxament que només tenen els contenidors de la marca Nord Engineering de Nord Easy Easy Ibérica SL. O les mateixes Illes soterrades de contenidors que ara s’estan tancant degut a les continues avaries i reparacions.”

Us deixem amb un video explicatiu sobre el sistema SDDR: