El candidat de Fem Poble – ECP, Daniel Carabantes, critica el silenci de l’alcaldessa Abigail Garrido vers la deslocalització de més de 200 llocs de feina del municipi cap a Vilanova i denuncia el fracàs del model comercial del PSC a Sant Pere de Ribes.

Fem Poble – En Comú Podem van començar el passat divendres 11 de novembre a Ribes, una sèrie d’assemblees al carrer que anomenat Barri a Barri. Es tracta d’una campanya per a escoltar les reivindicacions, queixes i propostes dels veïns i veïnes del municipi. L’objectiu és demostrar que es pot construir una alternativa al govern d’Abigail Garrido, que recorden fa vint-i-tres anys que és regidora a l’Ajuntament (gairebé tots al govern amb l’excepció dels divuit mesos que va governar UM9-CUP i CiU-VIA). Per a Fem Poble, la perpetuació en el poder ha cronificat una sèrie de problemes a la vila que s’han de respondre amb nou projecte.

En aquest sentit, el candidat a l’alcaldia de la formació, Daniel Carabantes, va fer especial menció a les conseqüències negatives que tindrà per al municipi l’obertura del nou centre comercial a Vilanova i la Geltrú a la Masia d’en Barreres II. I és que, segons les dades oficials de la taula de contractació de Vilanova, es deslocalitzaran almenys 200 llocs de treball que actualment són a Sant Pere de Ribes, els corresponents al Decathlon, el Conforama i el Mercadona. Tot això, amb el dubte de si també es deslocalitzaran els de DRIM i TEDI situats també a la Rambla del Garraf i anunciats al centre comercial.

Per a Fem Poble – En Comú Podem, és una demostració de què el model econòmic i comercial del PSC a Sant Pere de Ribes ha sigut un total desastre. Daniel Carabantes va incidir: “Van apostar-ho tot en l’excepcionalitat turística a tot el municipi que no tenia ni Sitges! I ha suposat deixar sota mínims el comerç local de Ribes i Les Roquetes, en favor únicament d’una Rambla del Garraf que ara pot anar-se’n en orris. I amb l’alcaldessa callada!”. També va recordar que Fem Poble va presentar una moció per trobar solucions a la marxa de Mercadona el passat mes d’abril i que encara que es va aprovar, el govern no ha complert cap ni un dels compromisos. Per últim, va llançar un dard a Construïm, puix que la portaveu Esther Rodríguez va afirmar a Canal Blau que “no ens havíem de preocupar del que es fes a Vilanova i que el comerç crida al comerç”. Afirmacions que per Fem Poble demostren que són l’única proposta que defensa un model que impulsi el comerç de proximitat i qualitat, un model de municipi que generi llocs de treball a la vila.

Els següents actes previstos de la campanya Barri a Barri són:

  • Dissabte 19 de novembre a les 11h, a la Plaça de l’Església de Les Roquetes
  • Dissabte 3 de desembre a les 11h, al Parc Salvador Espriu de Ribes
  • Divendres 16 de desembre a les 19h, a la Plaça Hernán Cortés de Les Roquetes