Fem Poble – En Comú Podem va celebrar el passat dissabte una nova jornada de la seva campanya Barri a Barri, una sèrie d’assemblees obertes al carrer on escolten les reivindicacions, queixes i propostes dels veïns i veïnes.

Els assistents van fer diverses queixes sobre la manera en què s’han decidit les actuacions a la via pública per part del govern municipal sense escoltar a la ciutadania. El candidat a l’alcaldia de la formació, Daniel Carabantes, va titllar d’inoperant la gestió del govern amb la recollida d’escombraries. També es va fer mofa de les declaracions públiques del govern respecte a l’acumulació constant d’escombraries als contenidors: “Diuen que l’explicació és l’incivisme de la ciutadana. Però, evidentment no ha augmentat de manera espontània l’incivisme els darrers anys.”

Per al grup, és evident que hi ha una relació directa entre la proliferació de contenidors plens a vessar i que en la darrera dècada, els residus municipals a Sant Pere de Ribes hagin augmentat 5 mil tones a l’any. Passant de 14 mil tones el 2013 a 19 mil tones anuals el 2021. El grup insisteix que aquest augment dels residus no ha vingut acompanyat d’una adaptació del sistema. I denuncien que el contracte amb l’empresa que porta la gestió dels residus està prorrogat des del 2018. Fem Poble denúncia que això demostra la inoperància del govern i que la manca d’un nou contracte impedeix a l’empresa contractada renovar la maquinària i millorar les condicions del servei per adaptar-les a la nova realitat.

Per això, Fem Poble continua proposant la remunicipalització de la gestió, millorar el servei i canviar el model de recollida, per un més eficient escoltant a la ciutadania. I mentrestant, fer inspeccions i sancionar si cal, a l’empresa per incompliments.

Els següents actes previstos de la campanya Barri a Barri són:

  • Dissabte 3 de desembre a les 11h, al Parc Salvador Espriu de Ribes
  • Divendres 16 de desembre a les 19h, a la Plaça Hernán Cortés de Les Roquetes