???? El passat dimarts 25 de juliol tots els grups del consistori vàrem acordar i presentar conjuntament les noves bases de la 2º edició dels Pressupostos Participatius municipals. Aquest projecte fruit d’una moció que vam presentar fa dos anys per la creació d’una comissió conjunta per iniciar un procés participatius per a què les veïnes i veïns poguessin i enviar propostes i votar-les en una consulta vinculant per decidir sobre un percentatge dels pressupostos municipals​. En els pressupostos participatius de l’any passat es van presentar un total de 63 propostes i es van emetre 1.519 (1.304 vàlids) el que tots els grups vam definir com un èxit en la participació per a una primera edició (hem de tenir en compte 541 vots van ser necessaris el 2015 per aconseguir representació al Consistori a les últimes eleccions municipals).

???? Aquesta 2ª edició tindrà diferents novetats:

✅ El pressupost final augmentarà dels 220mil€-250mil€ (encara no sabem la xifra exacta però dependrà dels ingressos finals de l’últim balanç). Cada veí i/o entitat podrà presentar com a màxim tres propostes dels quals el total d’aquestes com a màxim ha de sumar 100mil€.

✅ A més a part del total destinat a inversions (com l’any passat) s’habilitaran 15mil € també per a propostes que siguin de caràcter cultural i/o social per a propostes de cost estimat màxim 5mil € (permetent així almenys tres guanyadores). Pel que fa a les votacions, en aquesta ocasió s’hauran de seleccionar cinc de les propostes acceptades puntuant-les per ordre de prioritat o preferència del 5 a l’1. Facilitant així que propostes individuals puguin competir amb un sistema que prioritza les idees. També com a novetat, es donarà un període de presentació d’esmenes dins el calendari establert per a aquelles propostes que no hagin estat acceptades i que amb l’assessorament dels serveis tècnics corresponents es puguin reformular per a la seva validació.

???? Normes reguladores dels Pressupostos Participatius 2017

➡️ Tota la informació

cartell-Prssupostos2017(sense creus)