???????? El dimarts passat, 28 de novembre, es va aprovar l’aprovació del projecte de rehabilitació del Teatre Municipal de Les Roquetes com a espai cultural habilitat per al teatre, cinema, dansa, concerts… amb un aforament de 300 butaques i apròx. 100m² de caixa escènica i una inversió de 2,6 milions d’euros.
✊???? És una victòria en tota regla doncs recordem el PSC portava al seu programa electoral el 2007, el 2011 i el 2015 l’enderroc de l’antic Teatre del poble.
???? És un equipament cultural fonamental per a Les Roquetes, recordem que el poble té una densitat de població similar a la de Cubelles i en canvi, l’únic equipament sigui públic o privat preparat per a espectacles és un massificat Centre Cívic (i les sales polivalents).

Fem un repàs de la història de l’equipament:
???? Als anys 60-70 l’edifici era un Cinema privat.
???? L’any 1988 comencen les obres per a la reconversió del Teatre-Cinema Municipal, amb un aforament de 375 persones.
???? Quan el Teatre es va tancar l’equipament tenia un aforament de 280 butaques degut els canvis de normativa.
???? El 2003, es fa primer projecte per rehabilitar-lo (d’un cost similar al pressupost actual), on els tècnics de Serveis Territorials de l’Ajuntament recomanen explícitament i sense dubtes rehabilitar-ho abans que fer-ne un de nou.
???? El 2007 a la premsa, l’actual alcaldessa, Abigail Garrido conjuntament amb l’exalcalde Josep Antoni Blanco, van anunciar que hi hauria un nou Teatre i que estaria acabat a finals del 2008 o principis del 2009.

teatre-DV
???? El pressupost complet del complexe on anava anar el nou Teatre, estava pressupostat entre 8,75M i 9,37 i milions i es van invertir 400mil euros només en la redacció d’aquests sense consensuar el projece amb la ciutadania ni les altres forces polítiques.
???? Finalment aquests 400mil euros es van gastar en un projecte que es va quedar en un calaix.
???????? A la mateixa parcel·la el PSC va reivindicar primer el macroprojecte del Teatre nou, després la ubicació del nous institut Xaloc, i ara en defensa el Parc Esportiu del Decathlon.
Alguns motius per rehabilitar-ho abans que fer el macro complex:
➡️ La recuperació d’un equipament vinculat a la història del poble de Les Roquetes.
➡️ Rehabilitar un equipament abans de la creació d’un nou. Res de projectes especulatius.
➡️ L’estudi de locals buits que vam demanar a l’Ajuntament demostra que la densitat més gran de locals comercials buits és al mateix districte del Teatre, això demostra que pot tenir un impacte no només cultural sinó també econòmic molt important per al poble.
???????? Que l’equip de govern hagi hagut de rectificar és victòria popular i política i ara el deure serà pressionar i fer-ne seguiment perquè finalment no sigui un altre compromís que quedi en una foto a la premsa.
???? http://bit.ly/2igLnI2