Nota de premsa 14-11-18 de Fem Poble. Balanç acords 2017-2018 amb el PSC

El novembre de l’any passat vam acordar una sèrie de mesures per encarar els pressupostos del 2017-2018 amb el PSC pel qual Fem Poble va facilitar l’aprovació d’aquests amb una abstenció.

A dia d’avui el govern municipal presidit per Abigail Garrido no ha complert aquest acord. Del milió d’euros que vam acordar que l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes destinaria a ampliar el parc d’habitatge públic del municipi només ha  fet servir uns 60mil euros per adquirir un únic habitatge per tempteig i retracte.

Encara que els altres punts de l’acord podríem dir que s’han complert d’una forma més o menys satisfactoria des de Fem Poble ja vam reivindicar que les polítiques d’habitatge són una prioritat social primer ordre que expulsa als veïns del nostre municipi al no poder accedir en condicions de dignitat. Per això, el acord respecte el milió a destinar en habitatge és un element imprescindible a més del més rellevant de tot el conjunt. Som conscients de les dificultats que té qualsevol consistori municipi per falta de competències, recursos i pel xantatge de les entitats bancàries que actuen com a voltors.

Des de Fem Poble, hem treballat colze a colze i inclòs hem visitat també pisos de tempteig i retracte, hem fet seguiment constant del treball de la fundació contractada Habitat 3, i volem reconèixer el treball de la tècnica municipal d’habitatge. Però, el govern es va comprometre amb el nostre grup i la ciutadania a una xifra i ni tan sols s’ha aprovat, així que si el PSC si vol reeditar un altre acord de cara als propers pressupostos haurà d’explicar a la ciutadania i a tot el ple municipal, no només a nosaltres, com assolirà el compromís que han incomplert.

Malgrat totes les dificultats que tenen els consistoris municipals, des de Fem Poble considerem que sent Sant Pere de Ribes un municipi amb superàvit teníem suficients recursos per haver entomat aquesta problemàtica amb més eficiència i amb antelació. Però, lamentem que un cop es va tancar l’empresa municipal de construcció Garraf Promocions arran de la imputació de l’exalcalde Josep Antoni Blanco per prevaricació i malversació de fons públics, l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes no ha tingut un Pla propi d’habitatge fins que no l’hem posat Fem Poble sobre la taula. Denunciem també que si l’Ajuntament hagués començat a comprar pisos fent servir el dret de tempteig i retracte des de quan ho tenia disponible ara mateix no estaríem en aquesta lamentable situació amb diners al calaix i famílies sense poder accedir a l’habitatge.

És per això, que des de Fem Poble comuniquem que no ens asseurem a negociar un proper pressupost municipal per 2019 fins que el Govern municipal doni explicacions d’aquestes dades i proposi una solució realista a la ciutadania i a la resta dels grups municipals per assolir aquest compromís social de destinar almenys un milió d’euros per ampliar el Parc d’habitatge.