📝Avui tocava Ple de l’Estat del Municipi a Sant Pere de Ribes, on el Govern fa un repàs del la gestió de l’Ajuntament el 2021. I els grups de l’oposició exposen la seva visió.

✊La nostra ha estat clara: S’han executat projectes importants, però tenim molts problemes estructurals.Primer hem exposat dades importants:- L’atur al municipi el desembre de 2021 era de 12,62%.- Els desnonaments en plena pandèmia han continuant, tenint 31195 llançaments a nivell estatal.- Malauradament hi ha hagut 78 feminicidis en 2021.

1️⃣Volem destacar com positiu la posada en marxa dels Educadors de carrer, la planta de biomassa i la xarxa de calor que s’està realitzant a Les Roquetes, així com l’obertura del Castell de Ribes, el nou Pavelló a Ribes i el projecte del Xaloc, que ja feia falta.

2️⃣També volem destacar que ja està enllestida la nova fase de la rehabilitació de la Casa de la Vila, el Centre d’Interpretació dels Indianos i el Teatre de Les Roquetes. I també, que aviat tindrem el començament de les obres de 49 pisos de lloguer assequible al Parc Central.

3️⃣Creiem que encara queden problemes estructurals del municipi per resoldre: la gestió de residus, l’enllumenat dels carrers, l’accés a l’habitatge, la gestió del SAD i el comerç local.

4️⃣Així com un pla estratègic per garantir ocupació al municipi per no haver de desplaçar-se sempre i garantir altres serveis necessaris com una nova llar d’infants i del centre de dia. Així com millorar i avançar en les eines de participació ciutadana en l’administració.

5️⃣ Perquè el projecte del futur del municipi no és un projecte del govern, és un projecte que ha de interpel·lar a tots els veïns i veïnes de Sant Pere de Ribes.

6️⃣El nostre grup ha treballat propostes i diferents acords amb el Govern, per donar solucions a molts problemes del municipi. Però el Govern, sembla que només necessita el vot favorable per sumar davant la càmera i no pas per treballar i executar.

7️⃣ Són molts els acords que s’han compromès per diverses vegades i sempre tenen una excusa per no fer-ho.Temes com: habitatge, gestió de resudus, serveis públics, feminisme, educació, cultura, mobilitat, entitatd bancàries, participació, mediambient, equipaments, comerç local.

8️⃣ Per acabar, és evident que l’Ajuntament no està aturat i han pogut sortir projectes endavant, però des del nostre grup som molt crítics amb un Govern que tenint-lo tot a favor, no és ambiciòs, ni valent.

9️⃣ I el pitjor que ens pot passar com a municipi és això: perdre oportunitats per canviar les coses. Li diem a l’equip de Govern: sempre tindrem la mà estesa per donar passes endavant, però no podem deixar de banda tots els seus incompliments i la falta de voluntat política.

Aquí podeu trobar l’argumentari sencer: https://drive.google.com/…/1z…