El grup també portarà al ple municipal una moció per a la creació d’un cens de solars, parcel·les buides i immobles en estat de ruïna i la seva utilització en favor de la ciutadania.

La regidora Graciela Falconi presentant les mocions

Fem Poble portarà al ple municipal de juliol de Sant Pere de Ribes dues mocions, la primera demana la creació d’una normativa d’ús responsable i respectuós de la pirotècnia a Sant Pere de Ribes. En aquesta moció el grup reivindica la pirotècnia al nostre país com a element distintiu de la nostra cultura i tradició formant part de les Festes Majors i demana que això es continuï garantint. Però, posen de manifest que un municipi com Sant Pere de Ribes amb 40 km² de superfície envoltats d’un entorn natural amb moltes urbanitzacions ubicades a les proximitats d’aquests i amb més 4 km del Parc del Garraf al seu terme municipal, necessita una normativa d’ús de la pirotècnica i els petards que vetllin per l’ús segur i responsable. Sobretot ara que els efectes del canvi climàtic provoquen que els boscos estiguin més secs i les estacions de la primavera i l’estiu siguin cada vegada més caloroses amb onades de calor més freqüents.

Per a Fem Poble, una mesura com la prohibició de l’encesa de petards, coets, artefactes pirotècnics, focs i fogueres a les urbanitzacions i perímetres pròxims a zones boscoses que va decretar l’alcaldessa en el passat 22 de juny, no hauria de ser una mesura temporal sinó que ha de formar part d’un debat i un document normatiu més profund. Una normativa que el grup considera que ha de servir per poder debatre de manera madura i prendre mesures que vetllin pel manteniment de la tradició però també per la convivència i ús respectuós. Segons ha desenvolupat la regidora Graciela Falconi: “Les societats avancen i cada vegada hi ha més conscienciació sobre l’impacte sonor d’aquesta activitat. Lluny de ser un tabú, les molèsties i perjudicis diversos que pateixen diversos col·lectius vulnerables del nostre municipi són consideracions que, com a societat moderna i inclusiva, hem d’abordar.” 

A la moció, proposen que la redacció d’aquesta normativa es faci de forma participativa escoltant als col·lectius vulnerables així com a les entitats socials i culturals afectades, així com l’ADF, agents rurals i cos de bombers amb l’objectiu de cercar propostes i mesures que obtinguin el suport més gran i consens possible i en la que es puguin debatre mesures que ja s’han iniciat amb èxit a altres municipis com la limitació dels dies, els horaris i les ubicacions concretes en què es podrà fer ús d’artefactes pirotècnics per part de la ciutadania en general, o l’habilitació d’espais d’ús per a la pirotècnica, implementant mesures de protecció i seguretat en el seu ús o que  l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes prioritzi en els esdeveniments que organitza, l’ús d’artefactes pirotècnics de baix impacte sonor.

Fem Poble – En Comú Podem també portarà al ple municipal una moció per la creació d’un cens de solars, parcel·les buides i immobles en estat de ruïna de Sant Pere de Ribes i la seva utilització a favor de la ciutadania. En aquesta es demana que es realitzi un cens d’espais buits dins el teixit urbà, rural i industrial i que s’explori amb els propietaris dels espais potencials, la possibilitat de donar a la seva propietat un ús comunitària amb caràcter provisional, així com crear una campanya de dinamització d’aquests terrenys ara en estat d’abandonament.

  • Llegir moció normativa pirotècnia AQUÍ
  • Llegir moció utilització de solars AQUÍ