???? Nou RIDÍCUL TOTAL del PSC a Sant Pere de Ribes
???????? L’exèrcit CONFIRMA que fa pràctiques militars al Parc Naturals del Garraf
???? Arran de l’artice de L’Eco de Sitges / L’Eco de Ribes el 6 de juliol, on fonts del Ministerio de Defensa confirmen que l’estament militar fa marxes al Parc Natural i contradiuen el que va indicar el govern del PSC de Sant Pere de Ribes al Ple de juny de 2018, arrel d’una moció presentada per UM9, Unitat Municipal 9, des de Fem Poble volem comunicar que:
1️⃣ Degut a les informacions contradictòries, des de Fem Poble hem demanat cita i hem contactat per telèfon amb el delegat de Defensa a Catalunya, el coronel Luis Catuera Novella, que ens ha confirmat que l’exèrcit fa marxes al Parc Natural del Garraf i que la foto que va córrer era l’exèrcit i no unes “persones jugant a paintball”, com va indicar el regidor del PSC, Fran Perona. A més, ens ha indicat que “siempre notificamos con un mes de antelación por todos los sitios donde se hace la marcha a la delegación del gobierno, a los municipios, al Parc y a todas las autoridades implicadas.”
2️⃣ Denunciem la nul·la rigorositat amb què el govern del PSC ha tractat aquest tema i preguem que demani disculpes per ridiculitzar i banalitzar la denúncia, negant el fets en comptes de voler estudiar els esdeveniments. Com a argument, el regidor Fran Perona del PSC afirmava que “300 persones van anar a una finca privada entre els municipis de Begues, Olivella i Sant Pere de Ribes a jugar paintball”, al qual l’alcaldessa Abigail Garrido hi va afegir que “anaven vestides de militar”. Això va ser una mostra d’incompetència, donat que des del 2015 aquesta activitat amb armes recreatives necessita una llicència municipal i no es pot practicar en un Parc Natural.
3️⃣ Demanem que el govern estudiï realment el tema i ens notifiqui les novetats als grups municipals i a la ciutadania per tal d’aclarir els fets i complir la “Moció 55/XI del Parlament de Catalunya, sobre la desmilitarització de Catalunya”. Aquesta moció defensa convertir en civils els equipaments militars en desús i mantenir els Parcs Naturals lliures de maniobres de l’exèrcit. Recordem que aquests acords van ser aprovats pel Ple del Parlament amb els vots a favor del PSC.
4️⃣Felicitem el treball de la periodista Belén Álvarez i del setmanari L’Eco de Ribes d’aportar llum i contrastar la informació. Aprofitem l’ocasió per tornar a reivindicar el paper fonamental d’una premsa local lliure, independent i crítica i la necessitat de recuperar Ràdio Ribes, tema aturat pel PSC, que té parada ara mateix la comissió per endegar-la.