La pressió de les treballadores d’Els Tres Pins i dels grups de l’oposició mou al govern a aprovar una moció a contracor per comprometre’s a estudiar l’opció d’incorporar la parella educativa.

El ple municipal ordinari de Sant Pere de Ribes del passat dimarts 25 de juliol va destacar pels episodis de tensió que es van veure entre el govern municipal i les treballadores de la llar d’infants Els Tres Pins. Fem Poble – En Comú Podem, conjuntament amb UM9-CUP-Construïm i Junts-ViA, presentava una moció per presentar les reivindicacions de les treballadores demanant la parella educativa per millorar la qualitat del servei amb les actuals ràtios.

Com bé va explicar en representació de les treballadores, l’educadora Laura Pascual, “Les ràtios actuals son: una educadora amb 8 infants de 0 a 1 any, 13 infants d’1 a 2 anys i 20 de 2 a 3 anys. Fet que fa inviable oferir una atenció de qualitat. Hem de fer-nos conscients del perill que existeix permetent que una persona sola es faci cura d’una quantitat tan elevada d’infants tan petits”Es fa evident, per tant, que si una educadora ha d’atendre una necessitat personalitzada d’un infant, com pot ser un canvi de bolquer, inevitablement, la resta d’infants queden desatesos amb el perill que això comporta. Per part de les treballadores d’Els Tres Pins la situació és clara: “Si tenim una llei que empara aquesta barbaritat, en mans de l’Ajuntament està el millorar-la pel benefici dels nostres infants.”

Les treballadores van denunciar la manca de diàleg del govern i Fem Poble va posar sobre la taula els seus incompliments i electoralisme.

El govern, que en un principi havia anunciat el seu vot en contra, va aprovar finalment la moció a contracor un cop es va veure pressionat i sense arguments enfront de les treballadores de la llar d’infants Els Tres Pins i l’AFA, presents a la sala de plens de la Casa de la Vila, així com de les intervencions dels grups de l’oposició. Però, en tot cas, el govern municipal només es va comprometre a continuar dialogant amb les treballadores i a continuar estudiant les reivindicacions. Per part de Fem Poble, el portaveu Daniel Carabantes, va recriminar al govern d’Abigail Garrido la seva negativa de remunicipalitzar el servei, així com dels incompliments dels acords amb el seu grup pel qual des del 2019 es va pactar una partida per la redacció d’una nova llar d’infants a Les Roquetes, que va desaparèixer sobtadament després de guanyar les eleccions.

En altres punts del ple municipal, el govern municipal també va aprovar un pla de gestió per renaturalitzar Els Colls i Miralpeix, mentre simultàniament manté l’aposta pel macroprojecte de l’Autòdrom que va en el sentit contrari, el de malmetre l’entorn natural. Per altra banda, el govern municipal va aprovar una modificació de pressupost augmentant la despesa de la recollida de residus fins als 4 milions d’euros i mantenint un model que s’ha demostrat car, obsolet i amb un contracte en pròrroga forçosa des del 2018.

Per últim, en precs i preguntes, des de Fem Poble – En Comú Podem va demanar sobre la situació del Mercat de la Sínia, sense concessió de supermercat des del passat desembre.  També es va preguntar sobre les clàusules sorpreses dels 43 nous pisos socials on es va tornar a preguntar quantes famílies han hagut de rebutjar al pis un cop conegudes aquestes despeses extraordinàries, així com que un cop efectuada la seva renúncia no podran tornar a donar-se d’alta en el Registre de sol·licitats durant els 5 anys vinents. Finalment, també es va sol·licitar informació sobre si s’han fet avanços o no respecte a l’estat de la Declaració de Bé Cultural d’Interés Local de la Bòbila Roca, a la que es van comprometre el govern en aprovar la moció de Fem Poble el passat febrer. En aquest sentit, es va denunciar que la seva conservació cada vegada perilla més a causa del descontrol que hi ha a l’aparcament de camions que té al costat.