Les candidatures d’En Comú Podem al Garraf proposen que mil dels 10.000 nous habitatges que ha anunciat la Generalitat es sumin al parc de lloguer social de la comarca del Garraf. En la roda de premsa celebrada a la Masia En Cabanyes, seu del Consell Comarcal, els caps de llista d’En Comú Podem al Garraf (Roberto Gugliemina de Canyelles, Narcís Pineda de Cubelles, Alejandro Conde com a candidat de Ribes, Carme Gasulla de Sitges i Iolanda Sánchez de Vilanova i la Geltrú) acompanyats per la diputada al Parlament de la coalició, Susanna Segovia, han presentat les propostes en matèria d’habitatge per a la comarca. Volen donar resposta i solucions a les dades negatives al Garraf: amb un increment desorbitat dels preus de lloguer (un 35% més a la darrera dècada), amb l’escàs parc d’habitatge públic (menys d’un 4,5%) i del de lloguer que suposa un esforç de renda superior a la mitjana europea, amb una creixent dinàmica especulativa de pisos turístics i un parc de pisos desocupats en mans de grans tenidors que no es mobilitza.

Reclamem a la Generalitat que mil dels 10mil pisos públics que ha anunciat es facin al Garraf.

👉 Entre d’altres proposem:

1. Un Pla Comarcal d’Habitatge del Garraf

2. La renovació inmediata de les àrees de mercat tens per regular els lloguers als municipis del Garraf.

3. El recàrrec del 150% d’IBI a grans tenidors amb habitatges buits.

4. Habitatges dotacionals i tutelats amb serveis per a persones grans i/o amb diversitat funcional mitjançant la cessió de drets de superfície.

5. Regular la reserva del 30% per a HPO en sòl consolidat.

6. Reforçar la política de rehabilitació acompanyant-la de programes socials en barris més vulnerables, en la línia de la llei de barris verds.

7. Adquirir habitatges de la SAREB.

8. Impulsar l’habitatge cooperatiu en cessió d’ús.

9. Crear entre els ajuntaments una unitat de disciplina contra l’especulació i els usos antisocials (assetjament immobiliari, infrahabitatge, desnonaments).

10. Limitar els pisos turístics.

Des de Fem Poble – En Comú Podem es sumen a les propostes que ja vam anunciar fa una setmana.